meer

Over ons

Over ons

KOSMO biedt kinderopvang voor kinderen van 0 tot 13 jaar op meerdere vestigingen in Twente en de Achterhoek.

Onze naam

Een betere samenleving bouw je op van kinds af aan. Kinderen moeten stapje voor stapje kunnen uitgroeien tot goede mensen. Daar past een kinderdagverblijf bij die ze uitdaagt en aanmoedigt om de wereld op hun eigen wijze te ontdekken. En om op avontuur te gaan naar wat er buiten die bekende wereld is. Met vallen en opstaan. Dat doen ze samen met KOSMO. Het is een verbastering van ‘de kosmos’, de oneindige ruimte en alles wat dit bevat. Het universum waar wij allen onderdeel van zijn. We willen dat kinderen zichzelf kunnen zijn en hun grenzen durven te verleggen. KOSMO ziet het grotere geheel en zorgt voor een plek waar kinderen uit kunnen groeien tot mensen die van de wereld een fijne plek willen maken. Voor ons allemaal, in harmonie met de natuur.

Het logo

Opvang van 0 tot 13 jaar

Wij onderscheiden kindcentra waar kinderen van 0 tot 13 jaar worden opgevangen, kinderdagopvang (KDO) voor kinderen van 0 tot 4 jaar en buitenschoolse opvang (BSO) voor kinderen van 4 tot 13 jaar. Wij streven naar een huiselijke, gezellige sfeer waarbinnen kinderen zich, zowel individueel als in groepsverband, spelenderwijs kunnen ontwikkelen.

Flexibele opvang

De meeste kinderen komen bij ons op vaste dagdelen per week, maar afname van extra dagdelen en verlengde opvang behoort op alle vestigingen tot onze mogelijkheden. Flexibele opvang is mogelijk indien de capaciteit dit toelaat. Flexibele opvang is echter maatwerk. Neem hiervoor gerust contact met ons op, zodat wij de mogelijkheden met jou kunnen doorspreken.

Cultuur

Onze pedagogisch medewerkers dagen, in hun rol als medeopvoeders, kinderen uit en ondersteunen hen om in elke leeftijdsfase nieuwe aspecten te ontdekken. Zo ontwikkelen kinderen zich tot evenwichtige personen die hun eigen talenten onderkennen en benutten, overeenkomstig hun eigen capaciteiten en mogelijkheden. Ook voor ouders en medewerkers bieden we een veilige en vertrouwde omgeving, dankzij onze ‘wij-cultuur’ en platte organisatiestructuur: de lijnen zijn kort, contacten makkelijk gelegd en zaken snel geregeld.

Duurzaamheid

Sociale en ecologische duurzaamheid zit in ons DNA. KOSMO is onderdeel van een groep bedrijven. Onder het label 4Kids wordt aanvullend gastouderopvang aangeboden, conform dezelfde duurzame principes. Tala, het duurzame bouwbedrijf binnen de groep, verzorgt alle circulaire, duurzame nieuwbouw voor KOSMO. Meer weten over duurzaamheid bij KOSMO.

Beoordelingen via VerbeterMeter