Vestigingen

Liezenboerderij

  • Dagopvang
  • BSO
  • Peuteropvang
  • VVE

Liezenboerderij is een prachtig gelegen en geheel in originele staat gerestaureerde boerderij uit 1947.

Kinderopvang Kosmo vestiging Liezenboerderij

Peuteropvang Dribbel

Peuterspeelzaal Dribbel, al jaren een vertrouwde naam in Holten, is gevestigd binnen Liezenboerderij. Wij bieden bij Liezenboerderij peuteropvang aan kinderen van 2,5 tot 4 jaar. In onze mooie groepsruimte kunnen de peuters naar hartenlust spelen in de verschillende speelhoeken. Iedere groep bestaat uit maximaal 16 peuters.

Wij bieden op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag peuteropvang van 08:30 tot 12:30 uur. Reguliere peuteropvang bestaat uit een combinatie van 2 vaste dagdelen per week. Jouw kind wordt zo altijd in een vaste groep opgevangen. Onze dagdelen zijn als volgt gecombineerd:

1.    Maandagochtend + donderdagochtend
2.    Dinsdagochtend + vrijdagochtend

Voor- en vroegschoolse Educatie

Elke peuter heeft zijn of haar eigen ontwikkelingstempo. Om aan te sluiten bij de specifieke behoeftes van elk kind, maken wij gebruik van het VVE-programma Uk & Puk.

VVE staat voor Voor- en Vroegschoolse Educatie en is bedoeld om kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken op een bepaald ontwikkelgebied, extra stimulatie te geven. Het consultatiebureau kan jouw kind een VVE-verwijzing geven.

Kinderen met een VVE-verwijzing komen 2 dagdelen extra. Zij komen in totaal 16 uur per week op de peuteropvang. De kosten van de extra dagdelen worden vergoed door de gemeente Rijssen- Holten. Meer weten? Neem dan contact op met Liezenboerderij.

Dagopvang en BSO

Bij Liezenboerderij bieden wij naast peuteropvang, ook kinderdagopvang en buitenschoolse opvang. Dit allemaal onder één dak in een sfeervolle en gezellige oude boerderij!

Onze vestiging ligt centraal in Holten en is goed bereikbaar. Nadat je jouw kind(eren) bij ons heeft gebracht, ben je via de doorgaande weg vlot op de snelweg.

Onze binnenruimte

Liezenboerderij is geschikt gemaakt voor diverse typen kinderopvang. In het achterste deel van de boerderij delen de kinderdagopvang groepen samen de hal. De karakteristieke kenmerken van de boerderij creëren uitdagende ruimtes voor de kinderen. De groepsruimtes hebben themahoeken. Zo is het duidelijk voor de kinderen in welke hoek, met welk speelgoed kan worden gespeeld.

De buitenschoolse opvang vindt plaats in een grote binnenruimte met veel speelmogelijkheden. Deze ruimte wordt 's morgens gedeeld met de peuteropvanggroep. Peutergroep Dribbel maakt van 08:30 tot 12:30 uur tevens gebruik van deze groepsruimte.

In de groepsruimte zijn verschillende hoeken ingericht, waardoor er overzichtelijk en gericht gespeeld kan worden. Naast deze grote binnenruimte hebben wij diverse ruimtes met een ballenbak, een knutselkamer en een aparte keuken. Door de diverse ruimtes kan de groep van 4 tot 13 jarige kinderen zich goed vermaken. Wij bieden daardoor ook voor de wat oudere BSO-kinderen voldoende uitdaging.

Onze buitenruimte met Doe-en-Ontdektuin

In onze doe-en ontdektuin met veel natuurlijke elementen, kunnen de kinderen volop spelen en beleven. De buitenruimte is gelegen rondom de gehele boerderij, waarbij een afgesloten gedeelte voor de jongste kinderen gereserveerd is.

Er zijn verschillende ontdekplekken waar kinderen kunnen ervaren hoe het is om te klimmen op een heuvel, en er vervolgens weer af te hollen of te rollen. Ook hebben wij een grote natuurzandbak waarin ze naar hartenlust kunnen graven.

Spannend en uitnodigend is het looppaadje waar kinderen, in een veilige omgeving, zelfstandig hun ontdekkingen kunnen doen. Voor de BSO kinderen is er daarnaast ook nog een speelplein en een voetbalgedeelte.

Groepsindeling

Liezenboerderij is een zogenaamd kindcentrum. Dit houdt in dat er, naast kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar (dagopvang), ook kinderen in de leeftijd 2,5 tot 4 jaar (peuteropvang) en van 4 tot 13 jaar (buitenschoolse opvang) worden opgevangen. De opvang vindt plaats in de volgende stamgroepen.

Betje Big Dagopvang 0 - 2 jaar
Jaap Schaap Dagopvang 0 - 4 jaar
Kaatje Kip Dagopvang 2 - 4 jaar
Dribbel Peuteropvang 2,5 - 4 jaar
BSO Buitenschoolse opvang 4 -13 jaar (2 groepen)

Scholen

De volgende scholen maken gebruik van Liezenboerderij:

Foto's

 terug naar vestigingen

Je kosten

Benieuwd hoeveel je betaalt voor onze opvang? Bereken eenvoudig je kosten uit.

bereken je kosten

Vestiging bekijken

Vestiging bekijken? Geen probleem! Wij geven je geheel vrijblijvend een rondleiding.

rondleiding aanvragen

Inschrijven

Als je gebruik wilt maken van onze kinderopvang schrijf je dan vrijblijvend in.

vrijblijvend inschrijven