Kinderopvang in Aalten

Kinderopvang in Aalten

Bij de dagopvang, peuteropvang en BSO op onze diverse vestigingen in Aalten krijgt je kind liefdevolle begeleiding en persoonlijke aandacht.

Kinderopvang Aalten

Zoek je kinderopvang in gemeente Aalten? Dan zit je goed bij KOSMO. Thuis (voelen) bij kinderopvang KOSMO in Aalten betekent een opvang die bij je past, een plek waar je jouw kind met het vertrouwen op goede zorg & plezier naar toebrengt en ophaalt. Een warm welkom voor jouw kind. Elke dag opnieuw.

Voor dagopvang kun je terecht bij IKC Uniek en De Bosarck in Aalten. De vestigingen IKC De Triangel, IKC Uniek, Lintelo en De Haart bieden peuteropvang. Voor gezellige buitenschoolse opvang (BSO) kan jouw kind terecht bij IKC Uniek, IKC De Triangel, Lintelo en binnenkort ook bij Sport BSO in Aalten.

Zo biedt KOSMO met kinderopvang in Aalten een tweede thuis aan kinderen van 0 - 13 jaar. Lees nu meer of schrijf je in voor dagopvang, peuteropvang of buitenschoolse opvang in Aalten.

Waar vind je onze kinderopvang in Aalten

In de gemeente Aalten vind je diverse KOSMO vestigingen die kinderopvang, dagopvang, peuteropvang (peuterspeelzaal) en buitenschoolse opvang aanbieden.

IKC Uniek

Vondelstraat 11B
7121 VB Aalten

 • Dagopvang
 • BSO
 • Peuteropvang

IKC De Triangel

Dalweg 18
7122CC Aalten

 • BSO
 • Peuteropvang

Sport BSO

Bocholtsestraatweg 67a
7121 JB Aalten

 • BSO

De Bosarck

t Boske 4
7122 TH Aalten

 • Dagopvang

Lintelo

Schooldijk 21
7122LX Aalten

 • BSO
 • Peuteropvang

De Haart

Haartseweg 12a
7121KZ Aalten

 • Peuteropvang

Bredevoort

Izermanstraat 14
7126 BN Bredevoort

 • Dagopvang

Waarom KOSMO?

KOSMO biedt kleinschalige kinderopvang op meerdere vestigingen in Twente en de Achterhoek. Elke vestiging heeft een eigen identiteit, maar werkt vanuit de visie van KOSMO. De pedagogisch medewerkers houden hiervoor de zeven uitgangspunten aan, waarmee ze dagelijks onze visie uitdragen.

Op nummer één staat, dat de kinderopvang in Aalten net als thuis veilig en vertrouwd moet zijn. Een plek waar kinderen zich op hun gemak voelen. Ook vinden we het belangrijk om kinderen de buitenwereld te laten ontdekken. We laten ze daarom, als een kleine Columbus, gedoseerd kennis maken met de omgeving. Dit doen we door uitstapjes te maken met de kinderen en ze van alles te leren over de natuur, dieren en plezier maken.

Onze pedagogisch medewerkers nemen hun voorbeeldrol serieus. Daarnaast laten we kinderen van elkaar leren, ervaringen delen en samen plezier hebben. Lees hier meer over onze missie en visie!

Wat zeggen ouders over de kinderopvang van KOSMO in de gemeente Aalten?Wat zeggen ouders over de kinderopvang van KOSMO in de gemeente Aalten?
Rinke Navis Moeder en klant bij KOSMO:
“Ik ben moeder van 3 kinderen en werkzaam in het ziekenhuis. Ik ben zeer enthousiast over KOSMO, de kinderen overigens ook. Zij gaan er graag naar toe. Door mijn onregelmatigheid gaan de kinderen niet op vaste dagen naar de opvang. Maar doordat er vaste gezichten zijn en weinig verloop van personeel, voelen onze kinderen zich helemaal thuis! Ook zien de pedagogisch medewerkers ieder kind als individu. Zij stimuleren de ontwikkeling, ondernemen activiteiten en laten kinderen lekker spelen.”

Dagopvang in Aalten

Voor dagopvang in Aalten kunt je terecht bij IKC Uniek en De Bosarck in Aalten. Kinderen van 0 - 4 jaar kunnen zich hier spelenderwijs ontwikkelen en hun eerste sociale contacten opdoen. Ons liefdevolle team van zorgt dagelijks voor een veilige omgeving waar jouw kind zich prettig voelt. Onze medewerkers op de babygroepen zijn allemaal opgeleid tot babyspecialist, jouw jonge kind is altijd in professionele en vertrouwde handen.

Peuteropvang in Aalten

Kinderopvang KOSMO in de gemeente Aalten biedt naast dagopvang ook peuteropvang (peuterspeelzaal). Hiervoor kun je terecht bij IKC De Triangel, IKC Uniek, Lintelo, Bredevoort of De Haart.

Peuteropvang is er op gericht om je kind voor te bereiden op de basisschool. We vangen de kinderen op in kleine groepen, om persoonlijke aandacht mogelijk te maken en de ontwikkeling van jouw kind te stimuleren. We gaan samen in de kring, lezen voor en werken met thema’s. Hierdoor worden ze steeds vaardiger. En leren de kinderen zich op hun gemak te voelen in een groep.

Onze pedagogisch medewerkers signaleren wanneer een kind extra aandacht nodig heeft, bijvoorbeeld bij de spraakontwikkeling of op sociaal vlak. Daar kan dan tijdig op ingesprongen worden door peuteropvang met VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) aan te bieden. De gemeente Aalten neemt (een deel van de) kosten van VVE voor haar rekening.

Buitenschoolse opvang Aalten

Buitenschoolse opvang wordt aangeboden bij IKC Uniek, IKC De Triangel, Lintelo, Bredevoort en binnenkort ook bij Sport BSO in Aalten.

Een fijne plek bij één van onze vestigingen in de gemeente Aalten die als thuis voelt, waar ze op hun gemak van hun vrije tijd kunnen genieten. Ons team van enthousiaste pedagogisch medewerkers zorgt dagelijks voor een vertrouwde omgeving, waar kinderen terecht kunnen voor laagdrempelige buitenschoolse opvang in Aalten. 

Zwemles op de BSO

Zwemles voor je kind kan soms heel wat geregel en stress met zich meebrengen na schooltijd. Daarom biedt KOSMO in samenwerking met zwembad 't Walfort in Aalten gratis Zwem-BSO aan. Tijdens de naschoolse opvang kunnen kinderen van BSO Uniek en BSO De Triangel zwemles krijgen en in 60 weken hun A+B diploma's behalen. Kinderen krijgen een vaste zwemgroep en één vaste zweminstructeur. Zo is er altijd persoonlijk aandacht voor jouw kind en is het een veilige en vertrouwde plek. En nog beter, het is gratis. Je hoeft hiervoor alleen te betalen voor inschrijfgeld en het afzwemmen. Dat betekent geen extra kosten voor zwemles.

Rondleiding 

Al nieuwsgierig geworden? Neem dan alvast een kijkje bij de vestigingen op onze website. Een echte rondleiding aanvragen kan natuurlijk ook. Wij vertellen je graag alles over onze opvang!

Rondleiding aanvragen

Vragen of inschrijven

Heb je vragen over onze kinderopvang in Aalten? Wij staan je graag te woord! Neem contact op met onze kindadministratie: 088-2347405 of mail ons op kindadministratie@kosmo.nl.

Gebruik het inschrijfformulier op onze website om direct in te schrijven!