Vestigingen

't Turfschip

  • Dagopvang
  • BSO
  • Peuteropvang
  • VE

't Turfschip is gevestigd in het gebouw De Gaarf te Langeveen. Wij bieden hier dagopvang aan kinderen van 0 tot 4 jaar en buitenschoolse opvang aan kinderen van 4 tot 12 jaar.

Kinderopvang Kosmo vestiging 't Turfschip

Kinderopvang bij 't Turfschip

KOSMO 't Turfschip ligt centraal in het dorp Langeveen. Wij hebben binnen het multifunctionele gebouw 'De Gaarf' aan de Kerklaan 2a in Langeveen een mooie eigen opvangruimte. Op onze vestiging bieden wij zowel buitenschoolse opvang aan kinderen van 4-12 jaar en dagopvang/peuteropvang aan kinderen van 0-4 jaar.

't Turfschip ligt direct naast de Mariaschool en onze vestiging is makkelijk bereikbaar via de parkeerruimte aan de Hardenbergerweg. Daarbij hebben wij ruim voldoende parkeerplaatsen, zodat ouders dichtbij de BSO kunnen parkeren.

't Turfschip is geopend van 7:00-18:00. Indien gewenst starten wij eerder en sluiten wij ook later in verband met eventuele werktijden van ouders.

Onze binnen- en buitenruimte

Via de voordeur kom je in de algemene hal, als je doorloopt kom je in de gang van 't Turfschip. Aan de rechterkant vind je de dagopvangruimte van onze vestiging. Aan het eind van de gang is de groepsruimte van de BSO. Voor de buitenschoolse opvang maken wij gebruik van een multifunctionele ruimte met een huiselijke en gezellige inrichting.

Onze BSO mag het grote speelterrein van school gebruiken, een echt herkenningspunt in de wijk. Binnen is er een gymzaal, waar onze kinderen kunnen spelen. Op loopafstand bevinden zich de voetbalvelden waar wij tevens gebruik van mogen maken.

De buitenruimte is zo ingericht dat de jonge kinderen  van de dagopvang een eigen gedeelte hebben, waar ze ongestoord kunnen spelen. Hier kunnen ze taartjes bakken in de zandbak, spelen in het huisje of fietsen over de bestrating op het omheinde speelterrein. De buitenruimte bevindt zich aan de voorkant van het gebouw.

Gebruik en inrichting van ruimten

Onze inrichting laat zien dat hier gedurende de dag kinderen spelen en elkaar ontmoeten. De ruimtes zijn aantrekkelijk voor kinderen, handig en functioneel en ze voldoen uiteraard aan de wettelijke vereisten voor zowel kinderen als medewerkers.

We willen een sfeer uitstralen die uitnodigt tot ontwikkeling en ontdekking van ruimten en materialen. Maar wij bieden de kinderen ook rustmomenten en de mogelijkheid zich terug te trekken, als zij dat even nodig hebben. Zo ondersteunt de inrichting van onze vestiging onze pedagogische aanpak!

Peuteropvang

Wij bieden peuteropvang aan van maandag t/m vrijdag. Onze peuteropvang is voor kinderen vanaf 2 jaar. Vanaf deze leeftijd kan je kind komen spelen bij ons. We gaan in de kring, we lezen samen boekjes en doen leuke activiteiten met elkaar.

Ieder kind krijgt een mentor; een voor het kind bekende pedagogisch medewerker. Door goed te kijken naar ieder kind, zorgen wij dat wij activiteiten aanbieden die bij hun behoeften passen. Kinderen die wat extra uitdaging kunnen gebruiken, krijgen dit. Kinderen die extra begeleiding nodig hebben, ook.

De peuteropvangruimte is ruim opgezet. We hebben een thematische inrichting (volgens de uitgangspunten van de Uk & Puk methodiek). In de groepsruimten zijn verschillende hoekjes: een leeshoek, bouwhoek en huishoek. Dit maakt een intensief en levendig spel mogelijk, waarbij de kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Voor- en Vroegschoolse Educatie

Bij onze peuteropvang werken wij met VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie). Dit is voor kinderen die meer stimulans nodig hebben op een bepaald ontwikkelgebied. Kinderen met een VVE-verwijzing van het consultatiebureau, krijgen 2 extra dagdelen peuteropvang. Jouw kind komt dan in totaal 4 dagdelen, op 4 verschillende dagen. De gemeente Tubbergen stelt een vergoeding voor VVE beschikbaar. Meer weten? Neem dan contact op met 't Turfschip.

Groepsindeling

Wij vangen kinderen op in de volgende stamgroepen:

Sloepje Dagopvang 0 - 2 jaar
Bereboot Dagopvang/peuteropvang 0 - 4 jaar
Piratenschip Buitenschoolse opvang 4 - 13 jaar
Kapitein Buitenschoolse opvang 4 - 13 jaar

Bijzonderheden

't Turfschip is 5 dagen per week geopend. Op dit moment zijn er op de woensdag geen kinderen bij de BSO, je kunt jouw kind uiteraard wel aanmelden. Bij voldoende interesse kunnen wij dan ook op woensdag buitenschoolse opvang gaan aanbieden.

Scholen

De volgende scholen maken gebruik van 't Turfschip:

Foto's

 terug naar vestigingen

Vestiging bekijken

Vestiging bekijken? Geen probleem! Wij geven je geheel vrijblijvend een rondleiding.

rondleiding aanvragen

Inschrijven

Als je gebruik wilt maken van onze kinderopvang schrijf je dan vrijblijvend in.

vrijblijvend inschrijven