Vestigingen

Bredevoort

  • BSO
  • Peuteropvang

In Bredevoort wordt er PeuterPlus Doortje (kinderen van 2-4 jaar) en Buitenschoolse opvang De Daltons (kinderen van 4-12 jaar) aangeboden.

Peuterplus Doortje

PeuterPlus Doortje, voorheen de peuterspeelzaal is gevestigd in het voormalige ‘kleuterbastion’ aan de Izermanstraat in Bredevoort. Binnen het sfeervolle schoolgebouw zijn twee klaslokalen ingericht, één voor de peuters en één voor de buitenschoolse opvang. Daarnaast is er een mooi speellokaal waar op een regenachtige dag ook fijn binnen kan worden gespeeld. Achter het pand is een groot speelplein. Er is een zandbak, fietsjes en heel veel speelruimte om lekker buiten te spelen.

Als je kind 4 jaar is, mag hij naar de basisschool. Peuters zijn leergierig en willen graag groot zijn. Bij de PeuterPlus bereiden we je kind voor op de basisschool. Spelenderwijs leren met leeftijdsgenootjes in een veilige en huiselijke omgeving. We zijn groot voorstander van een soepele overgang naar de basisschool. Daarom dragen we alle informatie rondom de ontwikkeling van de kinderen over naar de basisschool, mits ouders hier toestemming voor hebben gegeven. Indien mogelijk, laten we je kind alvast kennismaken met de nieuwe klas.

Peuters hebben baad bij rust en regelmaat. Daarom verlopen de dagen zoveel mogelijk volgens een vast ritme. We doen activiteiten op gezette tijden en volgens een zelfde dagindeling. Er wordt thema-gericht gewerkt zodat activiteiten herkenbaar worden voor peuters. Het is belangrijk dat kinderen zich veilig en vertrouwd voelen in de opvang. Een van de maatregelen die we hiervoor nemen is het vaste gezichten beleid.

Buitenschoolse opvang De Daltons

Buitenschoolse opvang de Daltons is ook gevestigd in het voormalige ‘kleuterbastion’, de oude kleuterschool van Basisschool ‘t Bastion, aan de Izermanstraat in Bredevoort.
In dit sfeervolle gebouw hebben we een ruim en modern lokaal ingericht waar de kinderen tijdens de voor- en naschoolse opvang kunnen spelen. Rondom het gebouw is een groot schoolplein met een grote zandbak en speeltoestellen maar waar ook nog voldoende plek is om te kunnen voetballen. Ook is er het speellokaal zodat we ook met slecht weer onze energie kwijt kunnen.

Een veilige plek, met voldoende ruimte om je te ontwikkelen, dat is wat we elk kind van 0 tot 12 jaar willen bieden. Wanneer je kind zich veilig en vertrouwd voelt, zal hij openstaan om zich verder te ontwikkelen. Deze basis is het fundament van onze opvang, waarop we verder bouwen.

We dagen de kinderen uit om hun eigen mogelijkheden en talenten te ontdekken. Om te ontdekken dat je soms meer kunt dan je denkt, net even je grenzen te verleggen. Ons naschoolse aanbod, voor de 4-12 jarige kinderen, is gericht op het uitdagen van je kind in de bredere ontwikkeling van vrije tijd die aansluit bij zijn eigen interesses en hem op nieuwe ideeën kan brengen. We werken met activiteiten die worden aangeboden. Deze zijn niet verplicht, als de kinderen liever iets anders willen doen zijn ze daar vrij in. We willen de kinderen een groot deel van de (mid)dag vrijlaten, omdat ze de hele dag op school al dingen ‘moeten’. Op de BSO is daarom ook de gelegenheid om even rustig te spelen of om in de gymzaal actief te spelen.

Groepsindeling

De Daltons (4-13)
Doortje PO (2-4)

Scholen

De volgende scholen maken gebruik van Bredevoort:

Foto's

 terug naar vestigingen

Je kosten

Benieuwd hoeveel je betaalt voor onze opvang? Bereken eenvoudig je kosten uit.

bereken je kosten

Locatie bekijken

Locatie bekijken? Geen probleem! Wij geven je geheel vrijblijvend een rondleiding.

rondleiding aanvragen

Inschrijven

Als je gebruik wilt maken van onze kinderopvang schrijf je dan vrijblijvend in.

vrijblijvend inschrijven