Vestigingen

Lintelo

  • BSO
  • Peuteropvang

In Lintelo heb je PeuterPlus ’t Treintje die opvang biedt voor kinderen van 2-4 jaar en Buitenschoolse opvang (BSO) de Klimop voor kinderen van 4-13 jaar.

Kinderopvang Kosmo vestiging Lintelo

PeuterPlus 't Treintje

PeuterPlus ’t Treintje, voorheen de peuterspeelzaal vind je in basisschool de Klimop aan de Schooldijk in Lintelo. We delen een gezellig klaslokaal samen met de Buitenschoolse opvang. Ook mogen we gebruik maken van de speelzaal in school.

Als je kind 4 jaar is, mag hij naar de basisschool en dat kan soms best even wennen zijn. Bij de PeuterPlus bereiden we je kind daarom spelenderwijs voor op de basisschool. Kinderen hebben behoefte aan regelmaat en rust, de ochtenden verlopen daarom ook zoveel mogelijk volgens een vast ritme. Zo beginnen we de dag altijd in de kring. Tijdens dit groepsmoment is er aandacht voor het sociale aspect van de groep; het op de beurt wachten of het op je stoel blijven zitten bijvoorbeeld. Na de kring gaan we gericht met het thema van dat moment aan het werk. We gaan knutselen, bewegen of een ander gerichte spelvorm met elkaar doen. Vervolgens ruimen we op en gaan we bij goed weer lekker naar buiten. Als afsluiter lezen we voor uit een boekje van het thema en eten we onze boterham.

Buitenschoolse opvang De Boomhut

Buitenschoolse opvang De Boomhut is ook gevestigd in basisschool de Klimop, aan de Schooldijk in Lintelo. Op deze locatie vind je ook PeuterPlus ‘t Treintje. Hier worden kinderen uit Lintelo, IJzerlo en de Heurne opgevangen. Bij voldoende animo verzorgt Bambi een taxi van en naar de buitenschoolse opvang voor kinderen van Basisschool de Klimop, ‘t Warmelinck en de Höve.

BSO de Boomhut bestaat uit één groep. Omdat deze groep kan bestaan uit kinderen van 4 tot 13 jaar worden er per dag passende activiteiten aangeboden en gekeken waar de groep behoefte aan heeft.

Binnen de school hebben we een lokaal en een hal waar gespeeld kan worden. Ook maken we gebruik van de gymzaal van de basisschool. Verder spelen we veel buiten op het schoolplein met daarop een zandbak, fietsen en klimrek. Wij vinden het erg belangrijk dat kinderen buiten spelen. Voor de gezondheid van kinderen is het belangrijk dat kinderen iedere dag, liefst meerdere malen per dag buitenspelen. Voor de grove motoriek van kinderen is het belangrijk dat ze de ruimte hebben om te rennen, klimmen, klauteren, fietsen, noem maar op. Daar is buiten voldoende ruimte voor.

Wij zijn, afhankelijk van de vraag van ouders, geopend op maandag, dinsdag en donderdag van 14.00-18.30 uur voor naschoolse opvang. Ook bieden wij voorschoolse opvang aan, mocht hier behoefte aan zijn. Zoek je dus buitenschoolse opvang buiten de huidige openingstijden? Bel ons dan om de mogelijkheden te bespreken

Groepsindeling

De Boomhut (4-13)
t Treintje PO (2-4)

Scholen

De volgende scholen maken gebruik van Lintelo:

Foto's

 terug naar vestigingen

Je kosten

Benieuwd hoeveel je betaalt voor onze opvang? Bereken eenvoudig je kosten uit.

bereken je kosten

Vestiging bekijken

Vestiging bekijken? Geen probleem! Wij geven je geheel vrijblijvend een rondleiding.

rondleiding aanvragen

Inschrijven

Als je gebruik wilt maken van onze kinderopvang schrijf je dan vrijblijvend in.

vrijblijvend inschrijven