Nieuws

Zwem-BSO HSC Haaksbergen

16 april 2024

Leren zwemmen is erg belangrijk voor jonge kinderen, zeker in het waterrijke Nederland. Voor ouders betekent dit vaak ook een hoop gedoe. De zwemlessen zijn vaak op ongunstige dagen en tijden het heen en weer gesleep met kinderen die er niet altijd zin in hebben, is geen pretje. Hoe fijn zou het zijn als de buitenschoolse opvang dit voor je regelt?

Aanmelden voor de Zwem-BSO

  Je kind opgeven voor de Zwem-BSO is per direct mogelijk. Wacht niet te lang met aanmelden, we werken met kleine groepen en daarbij geldt: vol is vol.

  Aanmelden kan hier

Zwemles zonder het gedoe!

Bij de buitenschoolse opvang van HSC in Haaksbergen is er vanaf 4 oktober 2024 elke vrijdag Zwem-BSO voor kinderen vanaf 4,5 jaar. Zij krijgen elke week zwemles als onderdeel van de buitenschoolse opvang.

Alle zwemdiploma’s halen

In 60 weken tijd kunnen kinderen hun zwemdiploma’s halen. Dit gaat van diploma A, B, C tot D en zelf E, afhankelijk van de ontwikkeling van de kinderen in de lessen. Zwemervaring vooraf is niet vereist. De zwemles vindt plaats in zwembad De Wilder in Haaksbergen. We werken met kleine groepen van maximaal 10 kinderen. Elke week krijgen de kinderen zwemles van een vaste, ervaren en gediplomeerde zweminstructeur.

Er wordt veel aandacht besteed aan watervrij worden en spelen. Kortom: er wordt voor gezorgd dat jouw kind vol zelfvertrouwen het water in gaat!

Wat zijn de voordelen?

Wij halen je kind op van school en gaan vanaf de BSO naar de zwemles. Na afloop gaan we terug naar de BSO en kan je kind nog wat eten, drinken en spelen. Jij kunt je kind gedoucht en schoon weer bij ons ophalen aan de het einde van je werkdag.

Voor jou betekent dat: geen gedoe meer met heen en weer rijden naar de zwemles, en je vrije dag of avond opofferen. Alles wordt geregeld door de BSO!

Je kind krijgt anderhalf uur zwemles, voor dezelfde prijs als reguliere zwemles van 45 minuten.

Daarnaast hoeft je kind niet eerst op de wachtlijst te staan, zoals bij de reguliere zwemles.

BSO op de overige dagen De rest van de week zijn er bij BSO HSC andere leuke en sportieve activiteiten, op maandag, dinsdag en donderdag. Wij kunnen gebruik maken van de sportvelden om lekker te voetballen of hockeyen, of erop uit gaan in de groene omgeving van de BSO.

Het is uiteraard ook mogelijk om de Zwem-BSO op vrijdag te combineren met 1 of meerdere dagen reguliere BSO bij HSC.

Hoe werkt het?

 • Als je kind bij onze Zwem-BSO zwemlessen gaat afnemen, krijg je via KOSMO een opvangcontract voor de buitenschoolse opvang.
 • Daarnaast krijg je een zwemlescontract (voor 60 schoolweken) via zwembad De Wilder. De facturatie voor de zwemles loop via het zwembad en je bent zelf verantwoordelijk voor het inschrijfgeld en diplomageld.
 • Je kind krijgt elke week anderhalf uur zwemles voor dezelfde prijs als reguliere zwemles van 45 minuten.
 • Je kind mag in 60 weken tijd zoveel zwemdiploma’s halen als mogelijk is.
 • Je kind hoeft niet op de wachtlijst te staan voor de zwemles.
 • We werken met een vaste, ervaren en gediplomeerde zweminstructeur en er is altijd een pedagogisch medewerker aanwezig voor , tijdens en na de les.
 • Deelname aan de Zwem-BSO kan vanaf een leeftijd van 4,5 jaar.