Nieuws

Mont Ventoux uitdaging vanuit de Sport BSO in Aalten

11 april 2024

Met het hele gezin, inclusief je zusje in een rolstoel, een steile berg beklimmen, kan dat? Dionne Splithof (Pedagogisch medewerker bij KOSMO Sport BSO Aalten) gaat het gewoon doen!

Dionne’s zusje Nora (17 jaar) heeft een energiestofwisselingsziekte. Dit heeft een enorme impact op haar en het gezin. Door de ziekte heeft Nora heel weinig energie. Het is voor haar moeilijk om weer “op te laden” en ze is vaak totaal uitgeput. Stichting Join4energy zet zich in voor kinderen met een aandoening als die van Nora, door onderzoeken en projecten te financieren die de gevolgen van de ziekte tegengaan en zoeken naar een mogelijke genezing van de ziekte.

Dionne wil hier graag haar steentje aan bijdragen met het inzamelen van een geldbedrag door middel van het neerzetten van een sportieve prestatie. Samen met het gezin, inclusief haar zusje Nora in een rolstoel, gaat ze de Mont Ventoux in.

Frankrijk wandelend bedwingen tijdens een tocht van 21 km. Dit gaat gebeuren op zaterdag 8 juni 2024, tijdens alweer de 15e Challenge Mont Ventoux. Met een hoogte van ruim 1900 meter is de Mont Ventoux het hoogste punt in de Provence; een bijzonder steile berg met maanachtige landschappen. Kortom, een hele uitdaging. Iedereen die dit doel wil ondersteunen, kan bijdragen op één of meerdere van de volgende manieren.

Statiegeld flessen inzamelingsactie

KOSMO Sport BSO in Aalten zet een statiegeld actie op touw. De BSO-kinderen kunnen statiegeldflessen inzamelen en inleveren bij de opvang. Het is ook mogelijk om zelf statiegeldflessen in te leveren bij KOSMO Sport BSO en de kinderopvang van KOSMO binnen IKC Uniek in Aalten. Dit kan vanaf maandag 8 april 2024.

Rechtstreeks doneren

Rechtstreeks doneren is mogelijk via het inzamelingsaccount van Dionne:

Ik wil doneren!

Het volledige bedrag dat wordt opgehaald met de acties, gaat naar Stichting Join4energy. Meer informatie over Stichting Join4energy: join4energy.nl

Steun Dionne, haar zusje en gezin met dit prachtige goede doel!