Nieuws

Workshop avond Gezond leven is Kinderspel! in Nijverdal

22 april 2024

Een gezonde, veilige en kansrijke omgeving, dat gunnen wij ieder kind! Vanuit dit perspectief slaan Stichting De Welle, KOSMO Kinderopvang, Stichting Peuterspeelzalen Gemeente Hellendoorn en JOGG Hellendoorn de handen ineen. Op maandag 27 mei organiseren wij, als bovengenoemde partijen, een themabijeenkomst speciaal gericht op ouders/verzorgers van kinderen (0-4 jaar) uit de gemeente Hellendoorn.

Opvoeden brengt uitdagingen met zich mee. Soms kunnen we het opvoeden van onze kinderen behoorlijk uitdagend vinden. Het kan lastig zijn om te weten hoe we het beste kunnen reageren als onze kinderen niet luisteren, niet willen eten, niet slapen of ontevreden zijn. Gelukkig hoef je als ouder niet alleen te worstelen met deze lastige opvoedsituaties. Er wordt een workshop avond georganiseerd speciaal voor ouders, waar je waardevolle inzichten en tools krijgen om op een positieve manier met deze situaties om te gaan.

Je kunt tijdens deze avond aan de volgende workshops meedoen:

Workshop Mentale gezondheid

Het hebben van jonge kinderen kan behoorlijk stressvol zijn. Hoe zorg je ervoor dat je relatie gezond blijft? Je krijgt handvatten om:

  • Zelf rustig te blijven, zodat je samen met je partner positief kunt blijven in de opvoeding;
  • Je kind te begeleiden bij alledaagse uitdagingen;
  • Een liefdevolle, ondersteunende en voorspelbare gezinssfeer te creëren die je kind helpt om evenwichtig, veerkrachtig en gezond op te groeien.

Workshop Mediawijsheid

Kleine kinderen van nu groeien op met media op manieren die wij niet gewend waren. Hoe ga je hier als jonge ouder mee om? Wat zijn goede gewoontes voor mediagebruik? Tijdens deze workshop, geleid door Navi Mediacoaching, bespreken we mediaopvoeding voor de allerkleinsten. Na deze sessie weet jij hoe en wanneer je digitale media kunt gebruiken voor een ontspannen en gezonde leefstijl voor jouw gezin.

Workshop Voeding

Tijdens deze workshop praten we over welke voeding gezond is voor kinderen van 0-4 jaar. Welke voedingsstoffen hebben ze echt nodig? Hellen ter Haar van Foodchick zal hier uitleg over geven.

Workshop Beweging

We bewegen allemaal, van klein tot groot en van jong tot oud. Maar welke bewegingen zijn nu echt belangrijk voor de ontwikkeling? Tijdens de workshop laten we je zien hoe baby's en peuters zich motorisch ontwikkelen. We geven tips aan ouders over hoe ze deze ontwikkeling kunnen stimuleren, en laten zien hoe de kinderfysiotherapeut kan helpen.

Workshop Slapen

Ervaar jij problemen met de slaap van je kind? Bijvoorbeeld vroeg wakker worden, moeilijk in slaap vallen, vaak wakker worden of korte dutjes doen? Judith van Kinderslaapcoach Twente is een expert in het helpen van kinderen van 0-4 jaar met slapen. De workshop over slapen is praktisch en interactief, met handige tips waar je meteen mee aan de slag kunt.

GGD Twente is van de partij Ook GGD Twente is van de partij en zal deze workshop avond openen. De GGD Twente informeert en adviseert over hoe je je kinderen gezond en veilig kunt opvoeden, van baby tot jongvolwassene.

Voor wie is deze workshop avond?

Ouders/verzorgers/professionals met kinderen van 0-4 jaar.

Waar?

Multifunctioneel Centrum De Holtink
Mensinkweg 6a in Nijverdal

Wanneer?

Maandag 27 mei 2024
19:15 – 21:00 uur

Kosten?

Deelname is gratis.

Aanmelden

Meld je aan en begin met het bouwen aan een positieve en gezonde opvoeding:

Aanmelden kan hier