Nieuws

In pyjama naar de opvang! Startsein Nationale Voorleesdagen bij Columbus Junior

05 februari 2020

Op woensdag 22 januari was het startsein voor de Nationale Voorleesdagen. Een feestje voor de jonge kinderen: lekker in hun pyjama naar de kinderopvang, genieten van het voorleesontbijt en het boek “Moppereend”!

Voorleesontbijt

Niet alleen de kinderen, maar ook de pedagogisch medewerkers mochten hun pyjama aan naar de kinderopvang, om de dag te beginnen met een gezellig gezamenlijk ontbijt en het voorlezen uit “Moppereend”, het prentenboek van het jaar 2020.

Van wethouders, opa’s, oma’s, kinderen van de basisschool, de directeur van Columbus Junior, medewerkers van de dierenambulance tot aan de buurvrouw: allemaal verschillende mensen die voor kwamen lezen op onze vestigingen. Stuk voor stuk vertelden ze levendig over de belevenissen van de humeurige eend en de kinderen hingen aan hun lippen!

De Nationale voorleesdagen zijn in het leven geroepen om meer aandacht te vestigen op het belang van voorlezen aan baby’s, peuters en kleuters.

Het belang van voorlezen

Voorlezen aan kinderen is niet alleen leuk, maar ook belangrijk. Door voor te lezen, prikkel je de fantasie van jonge kinderen. Ook helpt het bij het leren van nieuwe woorden. En niet in de laatste plaats, kinderen genieten enorm van een mooi verhaal!

Ook bij Columbus Junior wordt veel voorgelezen, Zo draagt wij bij aan een stuk taalontwikkeling van jonge wereldontdekkers. Ook de bibliotheek maakt boeken lezen erg toegankelijk: jonge kinderen kunnen hier in de meeste gevallen gratis lid worden.

Foto's