Nieuws

Peuter2daagse Rijssen

05 mei 2024

Stichting Avond4daagse Rijssen, Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) en KOSMO bundelen hun krachten en introduceren iets nieuws: de KOSMO JOGG Peuter2daagse. Dit evenement is speciaal voor peuters tussen 2 en 4 jaar oud en voegt een frisse dimensie toe aan de traditionele Avond4daagse.

Op woensdagochtend 29 en vrijdagochtend 31 mei zullen peuters ongeveer 1 kilometer afleggen. De start en finish vinden plaats bij de vestiging van Kiddo, aan de Lentfersweg, waar alle peuters uit Rijssen welkom zijn om deel te nemen. Wat deze peuter2daagse extra bijzonder maakt, is dat de begeleiding wordt verzorgd door KOSMO, JOGG en vrijwilligers van de Avond4daagse. Langs de hele route zullen de peuters een vlaggenlijn van 1 kilometer volgen, die door peuters gemaakt is.

Naast wandelen zijn er ook leuke activiteiten langs de route. Op woensdag zullen de peuters een tussenstop maken bij scholengemeenschap PIUS X, waar ze kunnen genieten van een voorleesmoment, georganiseerd in samenwerking met de bibliotheek. Er is ook aan de innerlijke mens gedacht! Kinderen ontvangen een smakelijk stuk fruit van Poortman Versmarkt.

Op vrijdag zullen de peuters langs wooncomplex de Reling en de ROEFF lopen, waar opnieuw een voorleesmoment plaatsvindt. Tijdens dit moment kunnen ook de bewoners de peuters tussen 9.45 en 10.00 uur aanmoedigen.

Leuk om te weten: peuters ontvangen na het voltooien van de peuter2daagse een prachtige medaille als aandenken.

Meedoen?

Inschrijven voor dit evenement kan, net als voor de reguliere Avond4daagse, via de website van Avond4daagse Rijssen:

Aanmelden kan hier

Peuters die ingeschreven zijn en op die dag in de kinderopvang zitten worden begeleid door medewerkers van KOSMO. Van alle anderen wordt verwacht dat ouders meelopen.