Nieuws

Twents-Achterhoekse samenwerking in de kinderopvang

01 juli 2022

Kinderopvang & Gastouderbureau Bambi gaat samen met Kinderopvangcombinatie 4Kids en Columbus Junior.

Gastouderbureau Bambi gaat per 1 juli 2022 verder onder de vlag van 4Kids en Kinderopvang Bambi per 1 januari 2023 onder Columbus Junior. Voor de betrokken medewerkers, gastouders, kinderen en ouders zijn er in de dagelijkse opvang geen veranderingen. De samenwerking biedt wel meer kansen.


Krachten bundelen

Door onze krachten te bundelen kunnen we onze ambities voor verdere groei en professionalisering nog beter realiseren. We delen dezelfde pedagogische visie en vullen elkaar aan in onze maatschappelijke inzet. Het veilige en vertrouwde thuis dat Bambi aan kinderen biedt, sluit goed aan op het vertrouwen en de veiligheid van waaruit kinderen bij Columbus Junior de wereld kunnen ontdekken. De organisaties zitten niet alleen pedagogisch op één lijn, maar hebben ook dezelfde Oost-Nederlandse mentaliteit in de manier van ondernemen. Geografisch is de Achterhoek voor Columbus Junior een mooie uitbreiding. Het past bij het doel om Oost-Nederland te bereiken met een aanbod van kinderopvang.


Duurzaamheid en samenwerking met scholen

Inhoudelijk vullen we elkaar goed aan. Columbus Junior en 4Kids zetten bijvoorbeeld sterk in op duurzaamheid. Kinderopvang kan alleen bijdragen aan optimale ontwikkeling en een gelukkig leven voor kinderen als er een mooie en leefbare wereld is om door te geven. Omgekeerd loopt Bambi voorop in de trend richting Integrale Kindcentra (IKC’s), waar opvang en school vloeiend in elkaar overlopen.


Kinderopvang Bambi

Kinderopvang Bambi heeft locaties voor kinderdagopvang, peuteropvang en buitenschoolse opvang in de Achterhoekse gemeenten Aalten en Oost-Gelre. Meerdere locaties zijn onderdeel van een Integraal Kindcentrum. Met een team van 60 medewerkers vangen ze ruim 750 kinderen op. Ze bieden de kinderen een veilige plek waar ze zich thuis voelen, kunnen spelen en leren met elkaar te delen.


Gastouderbureau Bambi

Gastouderbureau Bambi heeft meer dan 150 gastouders in de Achterhoek en Liemers. Ze vangen dagelijks in totaal 700 kinderen op in hun thuisomgeving of bij de ouders thuis. De gastouders zijn flexibel en kunnen inspelen op individuele (opvang)vragen. De ontwikkeling van het kind staat in de opvang centraal. Bambi ondersteunt de gastouders hierin en monitort de samenwerking met de ouders.


Een mooie toekomst

We zijn blij met het vertrouwen van kinderopvang Bambi in onze organisatie. Het gevoel is goed en er was meteen een klik. Op naar een mooie gezamenlijk toekomst, want samen kunnen we meer bereiken en verder groeien.