Nieuws

Peuter4daagse Columbus Junior Enschede

10 juni 2022

De kinderen wandelden samen een zelfgemaakte route

Van 30 mei tot en met 9 juni liepen de peuters van Kinderopvang Columbus Junior in Enschede samen de Peuter4daagse! Een groep van 100 enthousiaste kinderen van de peuteropvang Het Sprookjesbos, De Zonnestraaltjes en Het Stroink gingen op pad. De kinderen wandelde samen met de pedagogisch medewerkers een zelfgemaakte route rondom de opvanglocaties. En dit maar liefst 4 dagen lang.

Wandelen: een echt feestje!

De Peuter4daagse bij Columbus Junior was een echt feestje, compleet met slingers en aanmoediging van Co, de mascotte van Columbus Junior. De kinderen die op de wandeldagen niet op de opvang waren, liepen thuis met hun ouders de route. Zo kon iedereen meedoen en het wandeldiploma en de officiĆ«le Peuter4daagse medaille verdienen. 

Bewegen en gezond eten

Niet alleen bewegen is belangrijk maar ook gezonde voeding. Columbus Junior besteedde tijdens deze periode ook extra aandacht aan het belang van gezond eten. Regelmatig werd er een soepje gemaakt of nieuw soort fruit geproefd. Om zo de kinderen te laten wennen aan nieuwe smaken en gezonde voeding.

Doel van de Peuter4daagse

Het doel van de Peuter4daagse is dat de peuters gedurende 4 dagen minimaal een kwartier wandelen. Het belang en plezier van bewegen staat centraal. De kinderen ontdekken zo al op jonge leeftijd dat bewegen echt leuk is. Meer weten? Kijk dan op www.peuter4daagse.nl.