Vestigingen

De Kleine Maatjes

  • Dagopvang
  • BSO

De Kleine Maatjes is gevestigd in de voormalige landbouwschool aan de rand van Wierden. Onze vestiging heeft twee verdiepingen en grenst aan de nieuwe wijk Zuidbroek.

Kinderopvang Kosmo vestiging De Kleine Maatjes

De binnenruimte

In het bestaande pand zijn twee kinderdagopvang (KDO) groepen, op de begane grond en op de eerste verdieping. Hier bevindt zich ook de buitenschoolse opvang (BSO). De BSO heeft een eigen ingang via een buitentrap aan de achterzijde van het pand. De ruimte is opgedeeld in twee open ruimtes met verschillende thema's.

In  de kinderdagopvang groep vangen we maximaal 10 kinderen op. In de twee BSO ruimtes komen maximaal 22 kinderen spelen. In de BSO ruimte hebben we een gemeenschappelijke ruimte met een grote stamtafel. Eén ruimte is voornamelijk ingericht als huiskamer, waar de kinderen kunnen zitten lezen en “chillen”. Ook bevindt zich hier de huishoek. In de gemeenschappelijke ruimte wordt geknutseld, gebouwd en worden spelletjes gedaan. Eén ruimte is voornamelijk ingericht door de jongens en één ruimte is ingericht door de meisjes.

Naast het bestaande pand is een unit gevestigd die gebruikt wordt voor twee kinderdagopvang groepen. De KDO-groepen zijn thematisch ingericht volgens de uitgangspunten van de Uk & PUk methodiek. In de groepsruimten zijn verschillende ‘hoekjes’ gecreëerd, waaronder de leeshoek, bouwhoek en huishoek.

Het materiaalgebruik van het interieur en de aankleding sluiten aan bij de ontwikkeling van jouw kind. Ontwikkelingsgebieden als kunst en cultuur, muziek en theater, natuur en techniek en sport en bewegen komen regelmatig terug in het activiteitenaanbod. Zowel bij de kinderdagopvang als bij de BSO.

De buitenruimte

Het ruime buitenterrein biedt voldoende uitdaging voor de kinderen om zich te kunnen ontwikkelen. De voorkant is ingericht voor de BSO en de zij- en achterkant zijn ingericht voor het kinderdagverblijf. Er is een ruime keuze aan leeftijdsgericht buitenspeelmateriaal en op het kinderdagopvang terrein is een uitdagend speeltoestel. Er zijn goaltjes om te voetballen, een zandbak om lekker zandkastelen te bouwen en wij hebben een glijgoot. De kinderen krijgen zo tal van mogelijkheden om zich spelenderwijs te ontwikkelen!

Groepsindeling

De Kleine Maatjes is een zogenaamd kindcentrum. Dit houdt in dat er naast kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar (dagopvang) ook kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar (buitenschoolse opvang) worden opgevangen. De opvang vindt plaats in de volgende stamgroepen:

Nilson Dagopvang 0 -2 jaar
Pip Dagopvang 0 - 4 jaar
Tovertuin Dagopvang 2 -4 jaar
Villa Kakelbont Dagopvang 0 - 4 jaar
Woezel Dagopvang/BSO 2 - 6 jaar
Kompas Buitenschoolse opvang 4 - 13 jaar (1 groep)

Bijzonderheden

Op maandag, dinsdag en donderdag is er ook naschoolse opvang en tevens bieden wij in de schoolvakanties opvang in de schoolvakanties bij BSO Toffe Peren.Op drukke dagen (maandag, dinsdag en donderdag) worden er alleen kinderen tot 5 jaar opgevangen bij De Kleine Maatjes, daarna stromen ze door naar de buitenschoolse opvang bij Toffe Peren. Op woensdag en vrijdag hebben wij een gezamenlijke BSO bij De Kleine Maatjes.

Scholen

De volgende scholen maken gebruik van De Kleine Maatjes:

Foto's

 terug naar vestigingen

Je kosten

Benieuwd hoeveel je betaalt voor onze opvang? Bereken eenvoudig je kosten uit.

bereken je kosten

Vestiging bekijken

Vestiging bekijken? Geen probleem! Wij geven je geheel vrijblijvend een rondleiding.

rondleiding aanvragen

Inschrijven

Als je gebruik wilt maken van onze kinderopvang schrijf je dan vrijblijvend in.

vrijblijvend inschrijven