Vestigingen

De Schuit

  • Dagopvang
  • BSO
  • Peuteropvang
  • VE

De Schuit is gelegen in de wijk Zuid-Berghuizen. Wij bieden hier dagopvang, peuteropvang en BSO aan onder één dak. Onze vestiging maakt onderdeel uit van het samenwerkingsverband met Breedwijs Zuid-Berghuizen en bevindt zich binnen het gebouw van Breedwijs Berghuizen.

Kinderopvang Kosmo vestiging De Schuit

Onze opvang

KOSMO De Schuit is gehuisvest in het gebouw van Breedwijs Berghuizen. Hier bieden wij dagopvang en peuteropvang aan. Wij bieden ook BSO aan binnen basisschool De Leemstee. De doorstroom van school naar BSO is voor de kinderen zo comfortabel en gemakkelijk.

Het liefst leiden wij jou natuurlijk persoonlijk rond, maar je kan ook alvast een digitale rondleiding bij De Schuit ervaren:

Neem een kijkje bij De Schuit

Peuteropvang Eigen-Wijs

We bieden van maandag t/m donderdag van 8:15 - 12:15 uur peuteropvang aan. Vanaf een leeftijd van 2 jaar kan jouw kind gezellig komen spelen bij ons. We gaan samen in de kring, lezen boekjes en doen leuke activiteiten.

Iedere peuter krijgt een mentor: een voor het kind bekende pedagogisch medewerker. Wij zorgen dat onze activiteiten passen bij het ontwikkelingsniveau van jouw kind. Heeft jouw kind extra uitdaging of begeleiding nodig? Dan zorgen wij daarvoor. Dit doen we onder andere met VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie), volgens de Uk & Puk methodiek. De kosten van VVE worden grotendeels vergoed door de gemeente Oldenzaal. Meer weten? Neem dan contact op met De Schuit

Onze peuteropvang en de basisschool werken goed samen. De peuters maken af en toe al kennis met school, juffen en andere kinderen. Zo wordt de overgang naar school een heel stuk minder spannend!

Uitstapjes en activiteiten

De Schuit ligt vlakbij het park en we maken regelmatig uitstapjes met de kinderen. Zo vergroten wij hun kennis en laten ze nieuwe situaties ervaren, samen gaan we op ontdekking!

We gaan bijvoorbeeld naar de bakker, wandelen in het park en maken uitjes met de trein. Ook brengen we vaak een bezoekje aan de ouderen bij De Mariahof. Naast de dagelijkse activiteiten doen wij actief mee met pannenkoekendag, modderdag, De Koningsspelen en Opa & Oma dag.

De binnenruimte

Voor onze BSO binnen de basisschool hebben wij een klaslokaal en speellokaal tot onze beschikking. Meer dan genoeg ruimte voor allerlei bewegingsactiviteiten!

Het gebouw heeft een ruime opzet met veel licht, waardoor het geheel een open en transparant karakter heeft. We beschikken over een ruime, brede hal, waar de kinderen (bij slecht weer) heerlijk kunnen spelen en fietsen.

In de gezellige babyhoek is divers speelmateriaal aanwezig voor de ontwikkeling van de allerkleinsten. Het is knus en overzichtelijk, met grote ramen die uitkijken op een binnenpatio. De kinderen uit de babygroep kunnen hier liggen, draaien en rollen. De wat grotere kinderen kunnen hier hun eerste stapjes zetten en spelen met speelgoed dat past bij hun leeftijdscategorie.

In beide peutergroepen zijn hoekjes ingericht volgens de uitgangspunten van de VVE-methode Uk & Puk. Met met divers speelmateriaal, zodat de kinderen zelf kunnen kiezen waar ze mee willen spelen. Een bouwhoek, poppenhoek, een winkeltje en keukentje vormen uitstekend oefenmateriaal om de volwassen mensenwereld te kunnen nabootsen.

De buitenruimte

De Schuit beschikt over een ‘eigen’ buitenruimte, waar kinderen in een veilige, afgeschermde omgeving kunnen fietsen en in de zandbak kunnen spelen. Buiten het eigen terrein kan gebruik worden gemaakt van de speelplaats van de school.

In het nabijgelegen park zijn diverse voorzieningen aanwezig, zoals speelobjecten voor kinderen van alle leeftijden en een Fun Court. Hier spelen we met de kinderen ook trefbal en andere (bal)spellen. Zodra het hard genoeg vriest, wordt het veld in de winter omgetoverd tot een echte ijsbaan.

Groepsindeling

Bij De Schuit bieden wij dagopvang voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar, peuteropvang voor kinderen van 2 tot 4 jaar en BSO voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar. BSO vindt plaats in de vorm van zowel voor- als naschoolse opvang.

De opvang vindt plaats in de volgende stamgroepen:

Matroos Dagopvang 0 - 2 jaar
Stuurman Dagopvang 0 - 3 jaar
Kapitein Dagopvang 2 - 4 jaar
Eigen-Wijs Peuteropvang 2 - 4 jaar
BSO Buitenschoolse opvang 4 -13 jaar (2 groepen)

De groep met voorschoolse opvang wordt tijdens schoolweken opgevangen in de peutergroep van 2 tot 4 jaar.

Scholen

De volgende scholen maken gebruik van De Schuit:

Foto's

 terug naar vestigingen

Je kosten

Benieuwd hoeveel je betaalt voor onze opvang? Bereken eenvoudig je kosten uit.

bereken je kosten

Vestiging bekijken

Vestiging bekijken? Geen probleem! Wij geven je geheel vrijblijvend een rondleiding.

rondleiding aanvragen

Inschrijven

Als je gebruik wilt maken van onze kinderopvang schrijf je dan vrijblijvend in.

vrijblijvend inschrijven