Vestigingen

Drakenboot

  • Dagopvang
  • BSO
  • Peuteropvang
  • VE

Bij Drakenboot in Losser bieden wij kinderdagopvang (0 - 4 jaar), peuteropvang (2 - 4 jaar) en buitenschoolse opvang (4-13 jaar) aan. Wij zijn gevestigd aan de Markeweg 2 te Losser, in het gebouw van voormalig basisschool De Marke.

Kinderopvang Kosmo vestiging Drakenboot

Onze kinderopvang

Wij bieden op onze vestiging kinderdagopvang aan kinderen van 0 tot 4 jaar en peuteropvang voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Daarnaast bieden wij ook buitenschoolse opvang aan voor kinderen van 4 tot 13 jaar. Bij de peuteropvang bieden wij ook VVE aan middels de Uk & Puk methodiek. VVE staat voor Voor- en Vroegschoolse Educatie en is bedoeld voor kinderen die wat extra stimulatie kunnen gebruiken op een bepaald ontwikkelgebied.

Kinderen wie een VVE verwijzing hebben gekregen vanuit het consultatiebureau, worden 2 extra dagdelen geplaatst. Deze extra dagdelen worden door de gemeente Losser vergoed. Wij bieden op maandag t/m donderdag van 8:30 - 12:30 uur VVE aan binnen onze peuteropvang groep Schipper en Stuurman. Meer weten? Neem dan contact op met Drakenboot.

In de andere helft van het gebouw zit een (recent verbouwde) BSO-locatie. Hier zijn mooie, grote ruimtes aanwezig die zich uitstekend lenen voor bijvoorbeeld dans en theater. Dat komt mooi uit, want Lossers kunstcollectief en toneelvereniging 'Rommelpot' delen met ons dit gebouw.

De binnenruimte

De kant van de dagopvang heeft een eigen entree, een binnenhal en vijf mooie ruime dagopvanggroepen. Deze ruimte is in 2022 geheel verbouwd en voorzien van nieuw en modern meubilair wat passend is bij de visie van KOSMO. 

Ook de BSO is recentelijk vernieuwd en wordt in het jaar 2023/2024 compleet verbouwd. Hierbij krijgen de ruimtes, de hal en de keuken een volledige nieuwe look en komt er nieuw meubilair. Op de groep Marinier is deze vernieuwde inrichting al te zien.

Spelenderwijs bewegen

De zaal aan de BSO kant, waar ook de toneelvereniging repeteert, wordt gebruikt als speellokaal voor de kinderen. Kinderen kunnen hier lekker bewegen en hun energie kwijt. Ze maken bij ons op een speelse manier kennis met sport en bewegen. Ook wordt deze ruimte gebruikt voor onder andere yoga en muziekactiviteiten.

De kinderen leren verschillende basisvaardigheden zoals vangen, gooien en springen. Ze kunnen naar hartenlust voetballen en bewegen op muziek, ook zijn er genoeg materialen om lekker te klauteren en worden er regelmatig leuke parcourtjes uitgezet!

Vooral bij slecht weer is het erg fijn de beschikking te hebben over deze ruimte, om lekker te bewegen en te spelen.

De buitenruimte

De buitenruimte is ook compleet vernieuwd en voorzien van groene en natuurlijke materialen. De enorme buitenruimte van Drakenboot heeft een oppervlakte van meer dan 500m2! Op elke ruimte is de inrichting net wat anders om voor elk kind uitdaging te bieden. De ruimtes kunnen de kinderen (onder toezicht)  flexibel gebruiken.

Groepsindeling

Drakenboot biedt kinderdagopvang in de volgende groepen:

Matroos Dagopvang 0 - 2 jaar
Piraat Dagopvang 0 - 2 jaar
Vrijbuiter Dagopvang 0 - 2 jaar
Kapitein Dagopvang 2 - 4 jaar
Stuurman Dagopvang 2 - 4 jaar
Zeerover Dagopvang 2 - 4 jaar
Schipper Peuteropvang 2 - 4 jaar (alleen ochtend en buiten schoolvakanties)
BSO Buitenschoolse opvang 4 - 13 jaar

Scholen

De volgende scholen maken gebruik van Drakenboot:

Foto's

 terug naar vestigingen

Je kosten

Benieuwd hoeveel je betaalt voor onze opvang? Bereken eenvoudig je kosten uit.

bereken je kosten

Vestiging bekijken

Vestiging bekijken? Geen probleem! Wij geven je geheel vrijblijvend een rondleiding.

rondleiding aanvragen

Inschrijven

Als je gebruik wilt maken van onze kinderopvang schrijf je dan vrijblijvend in.

vrijblijvend inschrijven