Vestigingen

IKC De Triangel

  • BSO
  • Peuteropvang

Bij IKC de Triangel is er de mogelijkheid voor Peuterplus (2-4 jaar) en Buitenschoolse opvang. De BSO biedt 5 dagen per week voorschoolse opvang en naschoolse opvang voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

Kinderopvang Kosmo vestiging IKC De Triangel

Peuterplus

PeuterPlus De triangel is onderdeel van IKC de Triangel aan de Dalweg in Aalten. Deze peutergroep wordt binnen school de Rupsjes genoemd. We hebben een eigen klaslokaal binnen de school. De ruimte is ingedeeld in knusse themahoeken waar de peuters naar hartenlust kunnen spelen en leren. Achter het schoolgebouw van de Triangel is een groot schoolplein waar we dankbaar gebruik van maken. Er is een zandbak, fietsjes en heel veel speelruimte om lekker buiten te spelen.

Als je 4 jaar oud bent, mag je naar de basisschool. Opeens leer je allerlei nieuwe dingen, dat is leuk maar soms ook best een beetje spannend of wennen. Bij de PeuterPlus bereiden we je spelenderwijs voor op de basisschool. We bieden de hele dag door activiteiten aan, gericht op de ontwikkeling van kinderen.

Kinderen hebben behoefte aan rust en regelmaat. Daarom verlopen de dagen zoveel mogelijk volgens een vast ritme. We gaan op vaste momenten in de kring, spelen buiten, lezen een boek en we leren en werken aan de hand van thema’s. Geregeld maken we een uitstapje passend binnen het thema. Doordat PeuterPlusgroep de Rupsjes onderdeel is van IKC de Triangel kunnen we intensief samenwerken met de kleutergroepen van de school en maken we gebruik van de kennis en middelen die het IKC rijk is.

Buitenschoolse opvang

Buitenschoolse opvang de triangel is gevestigd in schoolgebouw ‘triangel laag’ van IKC de Triangel aan de Dalweg in Aalten. In ‘de nok met de ronde ramen’ op de eerste verdieping van de school is een modern en verrassende BSO-ruimte ingericht. Net buiten het lokaal vind je de schoolbieb en het leerplein waar de kinderen van de buitenschoolse opvang dankbaar gebruik van maken. Zo kun je je naast spelen of meedoen met de thema-activiteiten ook in een van de zitzakken ploffen met een goed boek. We houden van buitenspelen, we zijn het liefst elke dag buiten te vinden. We maken dan ook dankbaar gebruik van het grote schoolplein van school en het voetbalveldje direct naast het plein.

De BSO bestaat uit één groep voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Iedere leeftijd en ieder kind heeft eigen interesses en behoeftes. Per dag kijken we wat de samenstelling van de groep is en passen daar de activiteiten op aan. Periodiek werken we met thema’s waar we activiteiten aan koppelen. Op school ‘moeten’ de kinderen al veel doen, daarom doen we bij de BSO-dingen in overleg. We bieden structuur en voldoende aanbod in activiteiten waaraan de kinderen deel kunnen nemen.

De Triangel verzorgt gratis een taxi van- en naar basisscholen in Aalten. Kinderen op BSO de Triangel kunnen deelnemen aan de Zwem-BSO. In 60 schoolweken volgen de kinderen zwemles tijdens de buitenschoolse opvang en behalen ze hun A en B zwemdiploma.

Bij BSO de Triangel wordt, in samenwerking met Zozijn, ook BSO Plus aangeboden. Binnen de reguliere BSO werken we samen met Zozijn zodat ieder kind voldoende en passende aandacht krijgt. BSO Plus is gewoon waar mogelijk, speciaal waar nodig.

Groepsindeling

De Rupsjes PO (2-4)
BSO1 (4-7)
BSO2 (8-13)
ZwemBSO Triangel1
ZwemBSO Triangel2

Foto's

 terug naar vestigingen

Je kosten

Benieuwd hoeveel je betaalt voor onze opvang? Bereken eenvoudig je kosten uit.

bereken je kosten

Vestiging bekijken

Vestiging bekijken? Geen probleem! Wij geven je geheel vrijblijvend een rondleiding.

rondleiding aanvragen

Inschrijven

Als je gebruik wilt maken van onze kinderopvang schrijf je dan vrijblijvend in.

vrijblijvend inschrijven