Nieuws

Kick-off gezonde smikkelweken bij Columbus Junior

25 juli 2022

De kinderen van BSO Kiekadoe gingen groenten koken, proeven en ontdekken

De kick-off van de gezonde smikkelweken was maandag 18 juli bij BSO Kiekadoe in Nijverdal. De kinderen mochten als eerste BSO van Overijssel een gezond smikkelpakket in ontvangst nemen. Overhandigd door gedeputeerde Roy de Witte namens provincie Overijssel. Hoe mooi is het om kinderen een gezond voedingspatroon te geven, waarin groenten een hoofdrol speelt. Want veel kinderen eten te weinig groenten.

Koken, proeven en ontdekken

Tijdens de gezonde smikkelwerken maakten we van groenten eten een feestje. De kinderen gingen diverse groenten koken, proeven en ontdekken. Maar hoe zorg je ervoor dat een kind toch voldoende groenten binnen krijgt? Dat leerden de kinderen van BSO Kiekadoe in Nijverdal tijdens de gezonde smikkelweken. Zo ontdekken ze spelenderwijs gezonde en duurzame voeding. Een gezond eetpatroon, met groenten in de hoofdrol, is een prachtig cadeau voor een fijne toekomst van ieder kind.

Samen hebben ze gekeken wat er in het pakket zat en mochten de kinderen verschillende groenten in stukjes snijden. Alle zintuigen werden geprikkeld. Ze gingen met een masker op proeven en raden welke groenten het waren. De tomaat en de puntpaprika kennen ze goed. De kokos en chayotes waren wat lastiger te raden. Ook gingen ze diverse recepten uitproberen, zoals het maken van een black bean brownie. Dat klinkt spannend en lekker!

Het was een leuke, lekkere en leerzame week. Stichting de Welle Nijverdal bedankt voor de medewerking en de bidon! En thuis kunnen de kinderen ook aan de slag, want van Spoony's kregen ze een kook- en speelboek gevuld met recepten en spelletjes voor bij de recepten.