Nieuws

BoekStart in de kinderopvang

18 september 2017

Lezen is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Beginnen met lezen kan al wanneer kinderen heel jong zijn. Zelfs baby’s vinden het leuk om voorgelezen te worden.

ZINiN Bibliotheek Nijverdal en Kinderopvang Columbus Junior hebben de handen ineen geslagen om zoveel mogelijk kinderen in aanraking te laten komen met boeken. Daarom starten wij met het project BoekStart in de kinderopvang.

Het afgelopen jaar zijn er voor elk kinderdagverblijf in de gemeente Hellendoorn voorlees coördinatoren opgeleid. Dit zijn pedagogisch medewerkers die zich gespecialiseerd hebben in voorlezen en taalontwikkeling bij jonge kinderen. Zij hebben, onder andere leeshoeken op de dagverblijven gemaakt waar kinderen uitgebreid kennis kunnen maken met boeken.

Op zaterdag 16 september vond de aftrap van het project plaats. In een zeer goed bezochte bibliotheek konden de kinderen kennis maken met voorlezen op een wel heel bijzondere manier.

Joes Boonen nam de kinderen mee in het verhaal van "Dikkie Dik en de Taart". Er was een reuzegroot boek en Joes begeleidde het verhaal met zang en ukelele.

De kinderen konden ook meedoen met verschillende activiteiten; Er was een meet&greet met Dikkie Dik, je kon rondjes meerijden in de Stint (elektrische bolderwagen), er was een speurtocht en er kon geknutseld worden.

Vanaf nu kunnen kinderen, ook baby’s, gratis lid worden van de bibliotheek. Zij ontvangen na inschrijving een koffertje met daarin een leuk boek om mee te beginnen. Inschrijfformulieren kunnen ingeleverd worden bij de bibliotheek, maar nu dus ook bij de kinderdagverblijven in Nijverdal, Hellendoorn en Haarle!

Foto's